Waarom?

Waarom?

Een sportieve én fondsenwervende uitdaging!

Sinds 2010 organiseren we sportieve én fondsenwervende mountainbike-evenementen, de ‘Vredeseilanden Classics’. Na drie edities in Senegal hebben we nu tochten in Vietnam, Benin, Nicaragua, Sulawesi en Tanzania.

Waarom Rikolto (Vredeseilanden)?

Gezond voedsel, geproduceerd met respect voor het milieu, waar boeren een degelijk inkomen aan verdienen... Dat is geen luxe, maar een noodzaak willen we een groeiende wereldbevolking voeden, zonder onze planeet uit te wringen. Daarom ondersteunt Rikolto wereldwijd boerenfamilies en hun organisaties zodat ze zich uit de armoede werken en tegelijk de toekomst van ons voedsel veilig stellen.

Wat doet Rikolto (Vredeseilanden)?

Hoe pakken we dat aan?

  • We verbinden organisaties van kleine boeren met voedingsbedrijven en supermarkten om zaken te doen.

  • We timmeren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika aan organisaties die kleine landbouwbedrijven groot maken.

  • We helpen supermarkten en voedingsbedrijven om hun toeleveringsketens opnieuw uit te vinden.

  • We helpen grootkeukens in België om ieder bord lekker en duurzaam te maken.

Kunnen we dit alleen? Neen, jaarlijks kunnen we rekenen op duizenden vrijwilligers, scholen, fietsers,… die hun mee hun schouders onze droom zetten.

Doe je mee?

Meer info: www.rikolto.be

Waarom Fondsenwerving?

Fietsers voor Rikolto in Nicaragua, lopers voor Rikolto in de '20 km van Brussel', vrijwilligers tijdens ons campagneweekend en donateurs, zorgden vorig jaar voor een mooi financieel resultaat van ongeveer 2.000.000 euro. Deze ‘eigen middelen’ staan voor 14 % van het totale budget waarover Rikolto beschikt om haar programma uit te voeren. Een klein percentage, maar essentieel voor Rikolto én haar manier van werken. Met dit geld toont Rikolto aan dat vele mensen haar manier van werken ondersteunen. Naast de degelijkheid van onze programma’s is ook dit belangrijk om medefinanciering te verkrijgen bij de federale overheid en de Europese Unie. Zo betaalt DGD (Belgische ontwikkelingssamenwerking) 80% als wij 20% van het budget op tafel leggen. De eigen middelen kunnen we ook gebruiken om te investeren in programma’s die wij zelf essentieel vinden, maar door overheidsinstanties niet of minder gesubsidieerd worden. Politiek werk bijvoorbeeld, kennisuitwisseling met bedrijven, educatie, een experiment, uitwisseling,…

Waarom sportieve evenementen?

Ben je sportief én wil je iets doen voor Rikolto. Dat kan!

We organiseren sportieve evenementen voor jou en andere sportievelingen. Zo help je ons financieel, vergroot je ons netwerk en kunnen we breder bekendmaken wat we doen. Van stevige sportieve uitdagingen staan vrienden en familie vaak te kijken. Als je dit dan ook nog eens doet voor Rikolto, vindt je omgeving dit uiterst sympathiek en willen zij je graag steunen in je engagement.

Neem gerust een kijkje op onze webpagina van de 20km door Brussel.