Women Power Project goes Sula

Women Power Project goes Sula

10/09/2019

Na hun avonturen in 2017 in Benin had Women Power Project de smaak te pakken! Plannen werden gesmeed voor een nieuwe editie met Rikolto. Van 20 september tot 30 september vertrekken deze 25 dames richting Sulawesi voor een nieuw avontuur. Volg hier hun verslag.

Woensdag 11 september

Nog 9 keer slapen… en we vertrekken met een groep van 25 enthousiaste West-Vlaamse ‘Power-ladies’ richting Sulawesi om volledig ondergedompeld te worden in de lokale cultuur en per mountainbike het cacao-programma van Rikolto te bezoeken. Onze fietsen worden voor een laatste controle naar de fietsenmaker gebracht, de laatste trainingsritjes worden gepland, energy-food wordt aangekocht en voorzichtig wordt al wat aan de valies begonnen. De spanning begint op te lopen… We hebben er alvast ongelofelijk veel zin! Het thuisfront kan van 20 tot en met 30 september op onze facebookpagina of via onze blog meegenieten van onze avonturen.

Dag 1

Het heeft iets van "de ronde van Vlaanderen"....dachten we zo: fysieke inspanningen, theoretische parcoursverkenningen, gepoetst materiaal, blinkende billen en kuiten,...

maar we ontbreken de o zo gekende rodania tune, de pers, het immense peloton, de massages.............maar vooral.......de snelheid.

Heeft het dan eerder iets olympisch? De vijf ringen symboliseren immers passie, vertrouwen, overwinning, ethiek en sportiviteit . Ook olympische atleten sleuren met dozen door luchthavens en hebben dezelfde tenuutjes aan...maar de overwinningsring ruilen we toch liever in voor een ring vol "leute".

We houden het dan maar gewoon bij een mooie, geestige vrouwenbende die het nuttige aan het aangename koppelt (waar hebben we dat toch geleerd , die utile dulci?): die het goede doel steunt, sportief bezig is en hopelijk zal genieten van een fantastische trip. Het team mist sinds vorige weekend één van zijn beste fietsers: koptrekker, uitdewindzetter, technisch verkenner en rots in de branding...ons Veerle kan het allemaal! Nog NOOIT eerder met de fiets gevallen, maar die ene val...is er verdorie enen te veel. En sinds gisteren weten we dat we slechts met 23 kunnen vertrekken: Eveline, de "kolle" van de bende, met haar leuke stoten en eeuwige smile is 't altijd gezonde leute. Onze allround sporter en feester moet ook noodgedwongen forfait geven. Veerle en Eveline, we gaan jullie missen!

Deze morgen vroeg zijn we bij de Bossuytjes vertrokken richting Schiphol, uitgewuifd door ons Ingeborgske en enkele (nu nog) enthousiaste husbands. Dit met een bus vol valiezen, fietsen, slingers (jaja, ons Grietje is jarig!) en een gezond sportontbijtje met verse fruitsap erbij. Jammer dat de bubbels in de frigo van Leers Nord zijn blijven liggen, die reserveren we voor de afterparty. Ondertussen fietsdozen ingecheckt en klaar om met Geruda Airlines te vertrekken. Flight GA89 from Schiphol to Jakarta....here we come...

uw reporters van de dag, Leen en Linde

Dag 2

Flight GA89 Van Guarda Airlines bleek een lange vlucht, dankzij de slaapmaskertjes en oordopjes (met dank aan Revor) en de inslapertjes van Jasmin hebben we dit vlot doorstaan.Onze culinaire conclusie was al vrij snel gemaakt, onder het motto ”rijst past bij alles.”Tussendoor werden de benen gestrekt tijdens onze binnenlandse tussenvlucht van Jakarta naar Makassar.

We werden door onze locals Decy & Dewi hartverwarmend onthaald maar al snel kwam de materiële ontnuchtering: de fiets van Ines valt uit de verpakking en de fietsdoos van Isabelle is niet mee. Maar wat wil je zo’n grote doos (maar deze avond komt dit in orde).

Een frisse cola, vers fruit & een gekoelde bus brengt ons tot aan het hotel. Tijd voor de kamerverdeling en nu genieten… jawel we hebben een zwembad, allicht onze eerste en laatste plons in het zwembad is zalig.

Met een frisse Bintang pint gaan we voldaan de avond tegemoet!

We kijken al uit naar morgen!

De fietsvriendinnen

Sofie & Sophie

zondag 22 september 2019 - fietsdag 0

Fietsdag 0, een opwarmertje…

Dat we ons de voorbije nacht in luxe Revor bedden waanden, was er deze morgen al vlug aan te zien… aan het ontbijt alleen maar vrolijke en blije gezichten, (bijna) iedereen had goed en lang geslapen, van jetlags geen sprake, iedereen had duidelijk zin om aan deze dag te beginnen… Tuurlijk het was dan ook zogezegd een inloopdagje: busritje onder een broeiende zon (uurtje of 4 voor slechts 170 km), lunchke (welja nog een beetje rijst daarbij…), fiets monteren zoals volleerde velomakers om daarna aan onze eerste shake down rit te beginnen, kwestie van wat te acclimatiseren (34 graden, voelt als 42).

Wat dat inloopdagje betreft, de realiteit was echter verrassend, het werd eerder de hel van het Noorden maar dan in Sulawesi… Een waar slagveld! De zon op haar hoogtepunt, onverharde technische ondergrond (lees reusachtige steenbrokken) en vele niet-geplande hoogtemeters, amaai onze frak! Flashback naar de eerste dag in Benin: help, waar zijn we toch weer aan begonnen, opgeven is geen optie maar wel een flits door onze gedachten, fiets aan de haak voor altijd… maar wonder boven wonder, met bloedrode wangen onder een kletsnatte helm kwamen we aan bij de lokale moskee en werden we als helden ontvangen op het dorpsplein… we straalden op de foto met de locals. Met een gestreeld ego en volle moed voor morgen, fietsten we terug richting ons paalhotel.

Een super fris pintje/wijntje kon ieder bekoren (Dewy, chef logistics, werd dan ook meteen onze Queen of the day), iedereen terug courageus en curieus naar morgen…

Ons blijven volgen is de boodschap, onze nachten worden gegarandeerd korter en korter, onze dagen intensiever en lastiger maar alles overgoten met de slappe lach van pure miserie, de mooie omgeving, onze super spirit binnen de groep en onder het motto: yes we can!

Afsluiten doen we met een raadseltje en een quote met onze thuisblijvende Ingeborg in gedachten: “waaraan geef je geld uit en word je toch rijker van?... reizen! “

“Alcoholvrij bier is als lingerie aan de waslijn… het beste is eruit!”

Tot morgen

Neeltje en Neleke

Heb je de smaak te pakken?

Heb je de smaak te pakken?

De volgende Rikolto Classics gaan door in Ecuador, Vietnam, Kilimanjaro en Zweden.

Info en inschrijvingen