Rikolto Lenterit 24 maart 2019 @ Kortrijk-Dutsel

Rikolto Lenterit 24 maart 2019 @ Kortrijk-Dutsel

20/02/2019
Dries Aelter
Dries Aelter
Rikolto Classics
0491/371.457

Rikolto Lenterit 24 maart 2019 @ Kortrijk-Dutsel

De lente hangt in de lucht, hoog tijd om onze conditie wat aan te scherpen voor de komende Midsummer Classic of Ecuador Classic. Met onze seizoensritjes kiezen we niet meer voor een BLOSO route maar gaan we op tour langsheen verschillende toertochten.

Deze keer zijn we te gast bij de Chiro in Kortrijk-Dutsel op 24 maart 2019.

Omdat er verschillende parcours zijn, voorzien we twee keuzes:

  • Kies je afstand en start wanneer je wil, we zien elkaar om 12u aan de Rikolto tafel nabij de bar.

  • Vertrekkensklaar om 9u30 om in peloton te rijden, we drinken om 12u iets aan de Rikolto tafel nabij de bar

Concreet

  • Waar? Chirolokalen, Dreef 8A, 3220 Kortrijk-Dutsel (Holsbeek) (vlak aan de kerk)

  • Wanneer? Zondag 24 maart 2019

  • Hoe? Omdat iedereen zijn eigen afstand kan kiezen zien we elkaar om 12u aan de Rikolto tafel nabij de bar. Bepaal dus gerust zelf om hoe laat je wil vertrekken. Sander en/of Dries vertrekken om 9u30 stipt voor een gezapige tocht in peloton voor een afstand van 33km. Geef je voorkeur door via het inschrijvingsformulier.

  • Breng mee: Rikolto tenue, 5€ inschrijvingsgeld, MTB, je 'eerste hulp bij pech' setje en regenkledij

  • Parcours: 71-55-50-43-33-23 km op een heuvelachtig en uitdagend parcours in het Hageland (tot 1200hm).

Opgelet, omdat het moet: we zijn niet aansprakelijk bij eventuele ongevallen maar je bent verzekerd door de organisatie 4XP bikers ;-)

Geniet hieronder alvast mee van hetgeen ze in petto hebben:

Schrijf je in tegen 22 maart 2019

Om wat zicht te hebben op het aantal Rikolto'ers...

Info van 4XP Bikers

Alle info vind je hier terug, maar wij delen graag de interessante weetjes:

Aard van de tocht: De tourtocht is uitsluitend recreatief, zonder enige vorm van competitie en is toegankelijk voor iedereen. Deelnemers genieten van een zorgvuldig bewegwijzerd parcours met veiligheidsborden, bevoorrading(en), verzekering en wasgelegenheid. En uiteraard niet te vergeten, een super deluxe après-bike.

Startnummer: Deelnemers ontvangen een startnummer dat aan de voorzijde van de fiets moet worden bevestigd met de bijgeleverde strips. Er wordt geen waarborg gevraagd voor het startnummer, maar deelnemers worden uitdrukkelijk verzocht het nummer terug af te leveren na de rit. Dit levert hen een GRATIS PANNENKOEK op. Het startnummer geeft ook toegang tot de bevoorradingen.

Bike wash: De afspuitstand is voorzien van gewone tuinslangen en hogedrukreinigers.

Bewaakte fietsstalling: Permanente bewaking vanaf 7u30 tot het einde

Bevoorrading: Er zijn 2 bevoorradingen voorzien ( water, sportdrank, appelsienen, bananen, cake en wafels) : - de eerste aan de Jos Theys boerderij, Sluisbeekstraat in Kortrijk-Dutsel (+technische ondersteuning) - de tweede (voor de 71, 55, 50 en 43 km) op het kerkplein van Nieuwrode Aan de eerste bevoorrading is er voor de onfortuinlijke bikers een mechanieker aanwezig die jullie snel terug op pad kan helpen (waarvoor dank aan bikeshop Swooth te Aarschot)

Douches: Er is een ruime kleedruimte voorzien en een douchecel voor de mannen. De vrouwen kunnen gebruik maken van de douche in de Chirolokalen .

Kantine: Aan de Chirolokalen op de gezellige grasvelden alsook in onze sfeervolle feesttent (nieuw dit jaar !) wordt er gezorgd voor spijs en drank. Geniet van een ruime keuze aan dranken & bieren . Er is soep om ons op te warmen en wie zijn startnummer inlevert krijgt een gratis pannenkoek.

Parking: Gelieve de aanwijzingen van onze parking stewards te volgen teneinde op een vlotte wijze jullie wagen te parkeren op de ruimschoots voorziene parkeerplaatsen (ook dit jaar hebben we deze kunnen uitbreiden) Parking onder andere op het Dorpsplein, aan de voor en achterkant van het Gemeentehuis, langs de Doelestraat (tot aan de Gildestraat), Gobbelsrode, Dutselstraat (vanaf Kerkstraatje) en de Bruul. De inrichters hebben in nauwe samenwerking met de plaatselijke politiediensten een verkeersplan uitgetekend zodat het gewone verkeer zo weinig mogelijk hinder ondervindt .

Hulpdienst - MTB Bijstand: Bij de inschrijving krijgt elke deelnemer een kaartje mee met het noodnummer van onze MTB -bijstand : 0477 66 07 02 Bij ongeval of ernstige panne kunnen de deelnemers hiervan gebruik maken. Wij organiseren in samenspraak met het slachtoffer en de hulpdienst de passende bijstand.​

Veiligheid, gedragscode en reglement: Langs het parcours worden veiligheidsborden geplaatst op de plaatsen die gevaarlijk kunnen zijn, meer in het bijzonder indien er een rijweg moet overgestoken worden. Tijdens de tocht dienen de deelnemers de natuur en de wegcode te respecteren, geen afval achter te laten , niet af te wijken van het parcours en de andere weg- en bosgebruikers te eerbiedigen. De deelnemers moeten hun snelheid aan de omstandigheden ten allen tijden kunnen aanpassen. Het dragen van een goedgekeurde helm is verplicht..