Midsummer Classic 2019

Midsummer Classic 2019

17/01/2019
Annelies Adam
+32494199686

Tromgeroffel! We zijn fier om jullie de eerste Classic in Europa voor te stellen: de Midsummer Classic in Zweden.

Zweden is het meest duurzame land van de wereld. Zo bedraagt de voedselverspilling er minder dan 1%. Of wat dacht je van dit beleid: alle jongeren tussen 6 en 18 jaar krijgen op school een gezonde, lekkere, warme maaltijd, helemaal gratis!

Redenen genoeg om met eigen ogen en smaakpapillen te beleven hoe die Zweden dat doen! Van donderdag 13 juni tot en met maandag 17 juni slaan wij onze ‘Swedisch Glamping Site’ op - met tipi's en zelfs een hot tub.

Redenen genoeg om met eigen ogen en smaakpapillen te beleven hoe die Zweden dat doen! Van vrijdag 14 juni tot maandag 17 juni 2019 slaan wij onze ‘Swedisch Glamping Site’ op - met tipi's en zelfs een hot tub.

Waar ligt onze hub? In Småland, Zuid-Zweden, op een prachtige landgoed aan een pittoresk meer. Smäland, waar ze zelf zeggen: "Green in Nature. Green on the table.”. Naast de pasta die voor de nodige koolhydraten zorgt, voorzien wij ook gourmet arrangementen, zo ontdek je de authentieke smaken van de gezonde en eerlijke 'Nordic Cuisine'.

Gaan we er ook nog fietsen? Da’s zeker! Småland is Zweden in miniatuur: 'deep forests', 5000 meren, rood-witte huisjes,… en vooral veel singletrack fun. Hier en daar pik je zelfs een trailcenter mee. Een ideaal parcours om je limieten te testen want tenslotte fiets je voor het goede doel. Drie dagen MTB-fun! De eerste dag fietsen wij in. Daarna ga je de uitdaging aan: een MTB-marathon in 1 of 2 dagen.

Oeps, een Midsummer Bike Marathon? Wij voorzien uitdagingen zowel voor de recreatieve bikers als voor de die-hard bike freaks. Je kiest je eigen doel volgens jouw niveau:

  • Voor de recreatieve biker: "Ik ga naar de Zweedse wildernis, diep in de bossen en langs idyllische meren om er mijn eerste mountainbike marathon van 70km of 100km te rijden. De laatste dag doe ik het iets rustiger en geniet ik van een kortere tocht met focus op single tracks en fun"
  • Voor de geoefende biker: "Ik ga naar de Zweedse wildernis, diep in de bossen en langs idyllische meren om er twee marathons na elkaar te rijden: 70km of 100km zowel zaterdag als zondag."
  • Voor de extra fitte biker: "Ik ga tijdens de langste dag van het jaar naar Zweden om er een "from dawn to dusk-challenge" te rijden: Biken zolang het licht is (zo'n 20u voor 200km tijdens Midzomer). Op zondag crash ik met de benen in de lucht of geniet ik van wat single track fun in de buurt van het basecamp”.

Kan ik dit wel aan? Wij geloven van wel. Je fietst op je eigen tempo tijdens de Zweedse Midsummer. Je kan starten rond 3u30 in de ochtend bij zonsopgang (t’ is maar een idee). Pure magie. Tijd zat om voor het donker binnen te zijn, en te genieten van de 'wild lake swimming' achteraf (voor zover je onderweg nog geen frisse duik hebt genomen).

Doe je mee? Je beleeft een onvergetelijke, authentieke Zweedse wilderniservaring tijdens de magische Midsummer periode! En de foodies worden ook verwend. Tenslotte, het is voor de toekomst van ons eten!