Info

Goesting?

Goesting?

Sorry, voorlopig zijn er geen nieuwe open edities gepland van de Nicaragua Classic. Indien er een nieuwe editie komt, zal de informatie op deze website komen. Je kan ook altijd Bert contacteren (bert.wallyn [at] vredeseilanden.be)

Info

  • Voor wie? Voor de sportieve mountainbiker op zoek naar het mountainbikeavontuur dat niet op je palmares mag ontbreken.
  • Deelnamekosten: €1900 (vliegticket, transport fietsen, overnachtingen, maaltijden, begeleiding, verzekering,…) - De correcte prijs is afhankelijk van de vliegtuigtickets.

Met de Vredeseilanden Classic in Nicarugua fiets je naar de boeren waarvoor je geld inzamelde.

Eenmaal ingeschreven nodigen wij jullie graag uit op enkele Meet and Greets:
kennismaking met groep en Vredeseilanden, MTB Oefendag (technieken op de fiets zoals stuurvaardigheid, afstellen van de fiets, pech onderweg) en praktische info.

Wij kijken er alvast naar uit om samen met jou Nicaragua te ontdekken op de mountainbike.

Jouw engagement

Elke deelnemer betaalt zelf zijn reis en engageert zich om 3.000 euro in te zamelen voor Vredeseilanden.

3.000 euro, dat lijkt een fors bedrag én dat is het ook, maar tientallen bikers uit vorige edities bewezen dat ze dit bedrag én zelfs meer haalden eens ze hun netwerken in beweging hadden gebracht. De meer dan 200 bikers uit vorige edities haalden gemiddeld meer dan 3500 euro per persoon op. We delen de beste fondsenwervende ideeën met de deelnemers en coachen jullie om van de fondsenwerving een feest te maken.
Het in te zamelen bedrag moet niet onmiddellijk bij inschrijving gestort worden, je krijgt hiervoor de tijd tot aan de start van het evenement.

Het parcours

In cijfers!

Aantal kilometers 435 - aantal hoogtemeters 6025 - aantal fietsdagen 7

Wat maakt deze tocht zo uniek?

Nicaragua is een arm land, continu in opbouw met een rijke geschiedenis en een vruchtbare bodem. Je voelt de revolutie en het linkse gedachtengoed bij de Nicaraguanen verder leven, ze beleefden allemaal immers ook de revolutie en de contrarevolutie die tot 1989 duurde. Gelukkig is Nicaragua sindsdien bij de veiligste landen van Midden-Amerika, ze hebben er zelfs geen leger meer. Naast de open mensen die steeds benieuwd en hulpvaardig zijn, is de grootste troef van Nicaragua haar natuurpracht. Een land van meren en vulkanen, een mooie kustlijn en vermoeiende maar mooie bergflanken. Het ideale decor voor een mountainbike-avontuur!

Grootste uitdaging?

De eerste fietsdagen zijn meteen een grote uitdaging. We starten met de zwaarste etappes van de trip, dat in combinatie met het wennen aan het klimaat en de voeding maken van de eerste dagen onmiddellijk een goeie test voor de rest van de reis. Het parcours schotelt je pittige hellingen en strakke afdalingen voor. De hoogtemeters vormen je grootste tegenstander.

Vredeseilanden in Nicaragua:

Het bananenprogramma De zesde fietsdag starten we bij de bananenboeren in Posoltega. We maken er kennis met de boer(in)en, krijgen een rondleiding tussen de bananenplanten en krijgen inzicht in de productieprocessen en de uitdagingen voor de toekomst. Nadien mogen we proeven van de banaan in al haar verwerkte vormen: powerfood na een bezoek dat nog lang zal nazinderen…

Meer info: bert.wallyn [at] vredeseilanden.be

Vredeseilanden programma's

La Campesina streeft naar een eerlijkere cacaoproductie

Duurzame cacaoproductie om de regio van Waslala te herbebossen