Småland trails in the Småland Highlands

Van Småland (letterlijk ‘klein land’) zegt men dat het een miniatuur van Zweden is "a taste of the ‘real’ Sweden". Småland bestaat vooral uit glooiende heuvels bezaaid met meren en bossen. Ongerept en wild.

Småland bestaat voor een groot deel uit bos, zo'n 50% van het oppervlak, en 14% bestaat uit landbouwgrond. Småland is tevens een van de landschappen met de meeste meren in Zweden, liefst meer dan 5.000 meren. De Midsummer Classic vindt plaats in het Zweedse Hoogland (de Highlands van Småland). Het hoogste punt ligt er op 377meter.

Je vindt er een ideaal parcours om zowel te cruisen van meer naar meer, als om je uit te leven op de flowy fun singletrails. Het is er klimmen, dalen en draaien, maar altijd fast-flowy. Pure MTB fun. De vele rotsen en stenen in de grond maakte het gebied zelfs een speeltuin voor de wat meer technische bike-freaks. Die kunnen hun adrenaline kwijt op de trailcenters, waarvan wij trails (voor de liefhebbers) zullen integreren in het parcours. De marathon challenge is er, maar MTB plezier staat voorop.

Krijg hier een indruk van hoe fijn het biken is in de Highlands van Småland: