Rikolto Midsummer Classic

Rikolto Midsummer Classic

We trekken naar Zweden voor een nieuw mountainbike avontuur. Combineer een korte, sportieve en culinaire vakantie met een bijzonder doel: samen met Rikolto zorgen voor een meer duurzame planeet.

Data & Inschrijving

Rikolto Midsummer Classic

Tromgeroffel! We zijn fier om jullie de eerste Rikolto Classic in Europa voor te stellen: de Rikolto Midsummer Classic in Zweden. Dit nieuwe mountainbike evenement geeft je de kans om een korte, sportieve en culinaire vakantie te koppelen aan een bijzonder doel, samen met Rikolto zorgen voor een meer duurzame planeet.

Geen betere locatie om zoiets te doen binnen Europa dan Zweden, het meest duurzame land ter wereld. Waar minder dan 1% van het voedsel wordt verspild en alle jongeren tussen 6 en 18 jaar op school gratis een gezonde, lekkere, warme maaltijd krijgen. Om maar 2 dingen te noemen.

Meer dan redenen genoeg om met eigen ogen en smaakpapillen te beleven hoe die Zweden dat doen.

We slaan onze tenten op in Småland, Zuid-Zweden, op een prachtig terrein aan een pittoresk meer. Småland, waarvan ze zelf zeggen: "Groen van natuur. Groen op tafel.”. Naast de pasta die voor de nodige koolhydraten zorgt, ontdek je ook de authentieke smaken van de gezonde en pure Nordic Cuisine.

Fietsen in een buitengewoon decor

Uiteraard gaan we om te fietsen en dat doen we in een buitengewoon decor. Småland is Zweden in miniatuur: uitgestrekte wouden, 5000 meren, rood-witte huisjes en veel singletrack plezier. Hier en daar pik je zelfs een trailcenter mee. Een ideaal parcours om je limieten te testen en zo echt je sponsorgeld te verdienen, want tenslotte fiets je ook voor het goede doel.

De eerste dag dient om ‘in te fietsen’. Daarna wordt het uitdagender met een mountainbike marathon in 1 of 2 dagen. Ben je minder geoefend? Geen nood, wij voorzien uitdagingen voor zowel de recreatieve fietsers als voor de doorwinterde mountainbiker. Je kiest je eigen doel volgens jouw niveau. Afstanden per dag: 40km - 60km - 100km.

Kan ik die uitdaging wel aan? Wij geloven van wel, er is geen tijdsdruk en de echt technische passages kan je makkelijk overslaan. Daarna is er tijd zat om aan ons Basecamp te genieten van de après bike en wild lake swimming.

Mountainbike Marathon Challenge

Mountainbike Marathon Challenge

Volgens de richtlijnen van de UCI is de officiële afstand van een Cross-Country Mountainbike marathon, tussen 60 en 160 km. Je gaat niet voor minder, maar je zal er ook niet doorheen razen, want we leggen er genoeg leuke single trails en trailcenters in.

  • Dag 1: we fietsen onze benen los rond de hub aan een meer in de Zweedse wildernis. Je kan 20 km of 40 km losfietsen.

  • Dag 2: fiets je Mountainbike marathon naar keuze: 70 of 100 km.

  • Dag 3: doe je Mountainbike marathon nog eens over op een ander parcours. Dit keer is er de keuze tussen 60 en 100 km.

Een avontuur met een goed gevoel

Vroege inschrijvers ontvangen het Rikolto shirt.

Net zoals bij onze overzeese Rikolto Classics fiets je ook hier mét en voor Rikolto. Naast de sportieve uitdaging engageer je je om 1.000 euro in te zamelen voor de programma’s van Rikolto. Dat is voor ons erg belangrijk want elke bijdrage brengt ons een stukje dichter bij het uiteindelijke doel: een voedselsysteem dat onze planeet beschermt, waar boeren goed kunnen van leven en dat betrouwbaar én betaalbaar eten oplevert voor iedereen.

Om vlot fondsen te werven maak je een actiepagina op de actiesite van Rikolto. Eens je bent ingeschreven krijg je van ons ook allerhande tips én we delen ervaringen van onze bikers uit vorige edities van de Rikolto Classics.

Småland, da's smakelijk eten en ontspannen na de inspanning

Volgens de Zweden ligt het lekkere, gezonde eten gewoon voor het grijpen… in de natuur. Dat gaan we proeven na onze inspanningen op de fiets!

Wij bouwen onze basecamp met tenten van het Zweedse merk Tentipi, ook wel Nordic Tipi genoemd. Deze tenten behoren kwalitatief tot het beste wat er op tentengebied wordt geproduceerd. De festivalsfeer is bij deze gegarandeerd! De slaaptenten van Vaude zijn de tenten op onze VAUDE dreamcamp.