Midsummer Classic

Midsummer Classic

Bereid je voor het op het mountainbikehoogtepunt van het jaar: de Midsummer Classic in Zweden. Sven Nys leidt een MTB-clinic op 28 maart in het Sven Nys Cycling Center. Open voor iedereen!

Meer info

We zijn fier om jullie de eerste Rikolto Classic in Europa voor te stellen: de Midsummer Classic in Zweden. Uitgestrekte wouden, 5000 meren, rood-witte huisjes en veel singletrack plezier. Een ideaal parcours om je limieten te testen en zo echt je sponsorgeld te verdienen, want tenslotte fiets je ook voor het goede doel. Samen met Rikolto zorg je voor een meer duurzame planeet.

Geen betere locatie om zoiets te doen binnen Europa dan Zweden, het meest duurzame land ter wereld. Waar minder dan 1% van het voedsel wordt verspild en alle jongeren tussen 6 en 18 jaar op school gratis een gezonde, lekkere, warme maaltijd krijgen.

Fietsen in een buitengewoon decor

Fietsen in een buitengewoon decor

Zo ziet het Pinksterweekend in 2020 eruit: Vrijdagmiddag dient om ‘in te fietsen’. 20 of 40 kilometer op de flanken van Isaberg Mountain. Zaterdag rijden we onze koninginnenetappe van 90 of 110 kilometer. We garanderen een rit die in je top 5 zal komen van mooiste ritten. Wedden we? Op zondag rijden we minder kilometers maar beloven we even veel bikeplezier. Je hebt de keuze tussen 2 lussen van ongeveer 30 kilometer die je uiteraard ook kan combineren. Op maandag, voor we 's middags huiswaarts vertrekken, rijden we nog even naar het bikepark op Isaberg Mountain voor wat fun en techniek, zowel voor beginners als voor experts.

Kan ik die uitdaging wel aan? Wij geloven van wel, er is geen tijdsdruk en de technische passages zijn niet gevaarlijk en kan je enkele meters wandelend overslaan. Daarna is er tijd zat om aan ons Basecamp te genieten van de après bike en wild lake swimming.

Ik dacht in Nicaragua de mooiste trail ooit gefietst te hebben, maar de Midsummer Classic heeft dit duidelijk overklast.

Wannes Graulus Deelnemer Nicaragua en Midsummer
Een avontuur met een goed gevoel

Een avontuur met een goed gevoel

Net zoals bij onze andere Rikolto Classics fiets je ook hier mét en voor Rikolto. Naast de sportieve uitdaging engageer je je om 1.000 euro in te zamelen voor de programma’s van Rikolto. Voor meer info kan je altijd bij ons terecht!

Met Sven Nys naar Zweden?

Onze ambassadeur Sven Nys fietst de Midsummer Classic in 2020 ook mee. Waarom vertelt hij jullie zelf:

In de keuken gebeurt het. Daar worden de keuzes gemaakt. Hoe fantastisch zou het zijn als iedereen overal lekker en gezond kan eten? Daarom vind ik het zo belangrijk om Rikolto te ondersteunen.

Sven Nys
1 + 1 kit gratis bij inschrijving!

1 + 1 kit gratis bij inschrijving!

Wanneer je je inschrijft voor de Midsummer Classic, krijg je de mogelijkheid om Rikolto fietskleding te bestellen.

Bovendien kan je gebruik maken van de 1 + 1 kit gratis deal: bestel 1 kit (korte broek + truitje - 115€) en ontvang een tweede kit gratis erbij!

Schrijf je in!