Info

Goesting?

Goesting?

Begint het al te kriebelen? Reserveer dan snel je plek voor een van onze volgende edities.

Schrijf je in

Info

  • Voor wie? Voor de sportieve mountainbiker op zoek naar het mountainbikeavontuur dat niet op je palmares mag ontbreken
  • Deelnamekosten: Ongeveer €1900 (vliegticket, overnachtingen, maaltijden, begeleiding, verzekering,... ; exclusief fietstransport…) - De correcte prijs is afhankelijk van de vliegtuigtickets.

Met de Rikolto Classic in Tanzania fiets je naar de boeren waarvoor je geld inzamelde.

Eenmaal ingeschreven nodigen wij jullie graag uit op enkele Meet and Greets:
kennismaking met groep en Rikolto, MTB Oefendag (technieken op de fiets zoals stuurvaardigheid, afstellen van de fiets, pech onderweg) en praktische info.

Wij kijken er alvast naar uit om samen met jou de omgeving van de Kilimanjaro te ontdekken op de mountainbike.

Jouw engagement

Elke deelnemer betaalt zelf zijn reis en engageert zich om 3.000 euro in te zamelen voor Rikolto.

3.000 euro, dat lijkt een fors bedrag én dat is het ook, maar tientallen bikers uit vorige edities bewezen dat ze dit bedrag én zelfs meer haalden eens ze hun netwerken in beweging hadden gebracht. De meer dan 200 bikers uit vorige edities haalden gemiddeld meer dan 3500 euro per persoon op. We delen de beste fondsenwervende ideeën met de deelnemers en coachen jullie om van de fondsenwerving een feest te maken.
Het in te zamelen bedrag moet niet onmiddellijk bij inschrijving gestort worden, je krijgt hiervoor de tijd tot aan de start van het evenement.

Het parcours

In cijfers!

Aantal kilometers 413 - aantal hoogtemeters 6047 - aantal fietsdagen 6+1

Wat maakt deze tocht zo uniek?

Je fietst er in een onherbergzaam landschap waarbij je af en toe de magische besneeuwde top van de Kilimanjaro door de wolken ziet piepen. Op de meest verlaten plaatsen ontmoet je een Masaai herder met grazende geiten. Als afsluiter eindigen we in Simba Farm.

Grootste uitdaging?

Naast het betere klim- en afdaalwerk in het tweede deel van de Classic, en de soms wat, uit noodzaak, primitieve overnachtingen, ligt de grootste uitdaging in de eerste twee dagen. Hoe geraak je zonder platte band door Simanjiro, de grote Masaai vlakte voor de Kilimanjaro? Het zijn er zanderige single tracks en bij de minste afwijking kom je tussen de doornen terecht. Tijdens de prospectie hebben wij er alvast al onze reservebanden opgebruikt.

Rikolto in Tanzania

Het passievruchtenprogramma
Op de flanken van de Kilimanjaro ondersteunen we boeren die passievruchten telen voor de lokale markt en de export. Enerzijds verbinden we de boeren met potentiële lokale en internationale markten, anderzijds werken we onder andere aan betere sociale werkomstandigheden, training rond pesticiden, specifieke eisen rond smaak, grootte en kleur,… .

Meer info: dries.aelter [at] rikolto.org

Rikolto programma's

Unieke aroma’s en smaken van de voet van de Kilimanjaro

Hoogwaardige gewassen: het perfecte instrument in de strijd tegen armoede