Info

Goesting?

Goesting?

Begint het al te kriebelen? Reserveer dan snel je plek voor een van onze volgende edities.

Schrijf je in

Info

  • Voor wie? Voor de sportieve mountainbiker op zoek naar hoogtemeters in een prachtig kader boven de wolken.
  • Deelnamekosten: 2450€ (ovv tickets), exclusief visum, inentingen, drank, persoonlijke kosten ter plaatse

Met de Rikolto Classic in Ecuador fiets je naar de boeren die gesteund worden door Rikolto.

Eenmaal ingeschreven nodigen wij jullie graag uit op enkele Meet and Greets:
kennismaking met groep en Rikolto, MTB Oefendag (technieken op de fiets zoals stuurvaardigheid, afstellen van de fiets, pech onderweg) en praktische info.

Wij kijken er alvast naar uit om samen met jou Ecuador te ontdekken op de mountainbike.

Jouw engagement

Elke deelnemer betaalt zelf zijn reis en engageert zich om 3.000 euro in te zamelen voor Rikolto (Vredeseilanden).

3.000 euro, dat lijkt een fors bedrag én dat is het ook, maar tientallen bikers uit vorige edities bewezen dat ze dit bedrag én zelfs meer haalden eens ze hun netwerken in beweging hadden gebracht. De meer dan 400 bikers uit vorige edities haalden gemiddeld meer dan 3500 euro per persoon op en 85% van de fondsen kwam via stortingen van mensen uit hun netwerk. We delen de beste fondsenwervende ideeën met de deelnemers en coachen jullie om van de fondsenwerving een feest te maken.
Het in te zamelen bedrag moet niet onmiddellijk bij inschrijving gestort worden, je krijgt hiervoor de tijd tot aan de start van het evenement.

Het parcours

In cijfers!

Aantal kilometers 380 - aantal hoogtemeters 8035 - aantal fietsdagen 7

Wat maakt deze tocht zo uniek?

Ecuador, de parel van de Andes! Het is één van de kleinste, maar ook één van de meest afwisselende Andes-landen in Zuid-Amerika. Je zal versteld staan van de gevarieerde natuur, de enorme diversiteit aan flora en fauna en de traditioneel levende volkeren. Het is een unieke kans om in één van de mooiste gebergtes ter wereld te mountainbiken. ¡Increíble!

Grootste uitdaging?

De laatste fietsdag is een korte, maar gezien de hoogte een voldoende stevige rit op een hoogte van 3700meter. Dit zal even happen zijn naar zuurstof. In de namiddag kunnen de gemotiveerde mensen te voet naar de eerste 'refugio' op de cotopaxi wandelen. Een overwinning op zich!

Rikolto in Ecuador:

We bezoeken twee programma's van Rikolto in Ecuador: het groenten- en koffieprogramma. Het groentenprogramma kadert in het verhaal van 'Feeding the city'. Hoe kunnen we de steeds groter wordende steden op een duurzame manier voeden? We streven naar betaalbaar kwaliteitsvoedsel voor de consumenten van Quito door te lobbyen met de kennis van onze sterke pilootprogramma's bij verschillende stedelijke overheden. Zo'n stedenbeleid kan kansen bieden voor boeren en stimuleert duurzame voedselproductie en consumptie. Met het koffieprogramma proberen we de harmonie tussen landbouw en de biodiversiteit te verbeteren. We zetten volop in op jongeren, we streven ernaar om koffie op een omgevingsvriendelijke manier te telen en we willen van deze koffie een interessant ​​commercieel product maken. Bereid jullie maar voor op een koffie met een sublieme smaak!

Meer info: bert.wallyn [at] rikolto.org

Rikolto programma's

Hoe zorgen we voor voldoende en betaalbare voeding voor de groeiende steden? Een stedelijk voedselbeleid kan kansen bieden aan boeren in de omgeving én de voedselproductie en -consumptie duurzamer maken.

Het stedenbeleid kan kansen bieden voor boeren en duurzame voedselproductie en consumptie stimuleren.

Koffie om een van de kwetsbaarste regio’s in Ecuador te beschermen