Info

Goesting?

Begint het al te kriebelen? Reserveer dan snel je plek voor een van onze volgende edities.

Schrijf je in voor de 2022 editie!

Info

  • Voor wie? Voor de sportieve mountainbiker op zoek naar het mountainbikeavontuur dat niet op je palmares mag ontbreken.
  • Deelnamekosten: €2200 (vliegticket, transport fietsen, overnachtingen, maaltijden, begeleiding, verzekering,…) - De correcte prijs is afhankelijk van de vliegtuigtickets.

Met de Rikolto Classic in Vietnam fiets je naar de boeren waarvoor je geld inzamelde.

Eenmaal ingeschreven nodigen wij jullie graag uit op enkele Meet and Greets:
kennismaking met groep en Rikolto, MTB Oefendag (technieken op de fiets zoals stuurvaardigheid, afstellen van de fiets, pech onderweg) en praktische info.

Wij kijken er alvast naar uit om samen met jou Vietnam te ontdekken op de mountainbike.

Jouw engagement

Elke deelnemer betaalt zelf zijn reis en engageert zich om 3.000 euro in te zamelen voor Rikolto.

3.000 euro, dat lijkt een fors bedrag én dat is het ook, maar tientallen bikers uit vorige edities bewezen dat ze dit bedrag én zelfs meer haalden eens ze hun netwerken in beweging hadden gebracht. De meer dan 400 bikers uit vorige edities haalden gemiddeld meer dan 3500 euro per persoon op en 85% van de fondsen kwam via stortingen van mensen uit hun netwerk. We delen de beste fondsenwervende ideeën met de deelnemers en coachen jullie om van de fondsenwerving een feest te maken.
Het in te zamelen bedrag moet niet onmiddellijk bij inschrijving gestort worden, je krijgt hiervoor de tijd tot aan de start van het evenement.

Het parcours

In cijfers!

Aantal kilometers 530 - aantal hoogtemeters 5950 - aantal fietsdagen 8

Wat maakt deze tocht zo uniek?

Vietnam is een land met contrasten met een zeer rijke geschiedenis. Het kapitalisme in een communistisch jasje. Je beleeft er hoe de Vietnamezen leven in de dorpen buiten de grote steden. De Vietnamese keuken is één van de lekkerste keukens ter wereld en daar zullen we ook volop van genieten. Je eindigt in een pareltje dat Unesco niet ontgaan is: HaLong Bay. Het ideale decor voor een mountainbike-avontuur!

Grootste uitdaging?

De eerste dag zitten we in de noordelijke bergen en dit wordt behoorlijk zwaar. We rijden bijna 100km en 1400 hoogtemeters maar dan wel op asfalt. De laatste dagen krijgen we minder hoogtemeters voorgeschoteld maar de vermoeidheid van de eerste dagen zullen zeker nog in onze benen te voelen zijn.

Rikolto in Vietnam:

Het groentenprogramma De eerste fietsdag passeren we langs één van onze groentenprogramma's rond Hanoi. Daar werken we met boeren die veilige groenten op de markt brengen. Schandalen rond voedselveiligheid zijn schering en inslag in Vietnam: er gaat geen week voorbij of er wordt een nieuw schandaal gerapporteerd in de krant. Boeren gebruiken te veel pesticiden. In Tan Duc kiezen ze resoluut voor duurzame groenten en proberen ze in te spelen op de markt van Viet Tri en Hanoï.

Meer info: sander.goossens [at] rikolto.org

Rikolto programma's

Consumenten en boeren werken samen om veilige, gezonde groenten op de markt te brengen.

Theeboeren en verwerkende bedrijven zoeken samen naar een nieuwe dynamiek.

De tientallen winkels die veilige en biologische groeten verkopen in Hanoi overzichtelijk op je laptop, tablet of smartphone.

Hoe zorgen we voor voldoende en betaalbare voeding voor de groeiende steden? Een stedelijk voedselbeleid kan kansen bieden aan boeren in de omgeving én de voedselproductie en -consumptie duurzamer maken.