Info

Goesting?

Goesting?

Begint het al te kriebelen? Reserveer dan snel je plek voor een van onze volgende edities.

Schrijf je in

Info

  • Voor wie? Voor de sportieve mountainbiker op zoek naar het mountainbikeavontuur dat niet op je palmares mag ontbreken.
  • Deelnamekosten: €1950 (vliegticket, transport fietsen, overnachtingen, maaltijden, begeleiding, verzekering,…) - De correcte prijs is afhankelijk van de vliegtuigtickets.

Met de Vredeseilanden Classic in Sulawesi fiets je naar de boeren waarvoor je geld inzamelde.

Eenmaal ingeschreven nodigen wij jullie graag uit op enkele Meet and Greets:
kennismaking met groep en Vredeseilanden, MTB Oefendag (technieken op de fiets zoals stuurvaardigheid, afstellen van de fiets, pech onderweg) en praktische info.

Wij kijken er alvast naar uit om samen met jou Sulawesi te ontdekken op de mountainbike.

Jouw engagement

Elke deelnemer betaalt zelf zijn reis en engageert zich om 3.000 euro in te zamelen voor Vredeseilanden.

3.000 euro, dat lijkt een fors bedrag én dat is het ook, maar tientallen bikers uit vorige edities bewezen dat ze dit bedrag én zelfs meer haalden eens ze hun netwerken in beweging hadden gebracht. De meer dan 200 bikers uit vorige edities haalden gemiddeld meer dan 3500 euro per persoon op. We delen de beste fondsenwervende ideeën met de deelnemers en coachen jullie om van de fondsenwerving een feest te maken.
Het in te zamelen bedrag moet niet onmiddellijk bij inschrijving gestort worden, je krijgt hiervoor de tijd tot aan de start van het evenement.

Het parcours

In cijfers!

Aantal kilometers 370 - aantal hoogtemeters 4500 - aantal fietsdagen 6

Wat maakt deze tocht zo uniek?

De opbouw van de tocht is perfect. Aankomen in Sulawesi na een lange reis, rustige eerste fietsdagen met intense kennismaking met het land (boothuizen, rijstvelden, moslimcultuur,...) en op dag 3 een heel innemend programmabezoek tussen de cacaovelden van de partners van Vredeseilanden. Op dag 4 fietsen we letterlijk een berg over en komen we in een andere wereld terecht. Tana Toraja, waar we de laatste drie dagen in sprookjesland fietsen. Om de terugreis te onderbreken houden we nog twee dagen halt in zon-zee-strand-Bali. Voetjes omhoog en relax!

Grootste uitdaging?

De vierde fietsdag beklimmen we de lokale Mont Ventoux nadat we bij de boerenfamilies (niet zo goed) geslapen hebben. Neen, de grootste uitdaging tijdens de Sulawesi Classic zijn de temperaturen in combinatie met de vochtige lucht. Dat maakt dat de warmte letterlijk op het lichaam plakt en de hartslag versnelt.

Vredeseilanden in Sulawesi:

Het cacaoprogramma Op dag 3 van de Sulawesi Classic bezoeken we het cacaoprogramma in Massamba. De boerengroep levert cacaobonen aan Mars Foods. Hiervoor moet de kwaliteit goed zijn en de productie zo hoog mogelijk. We volgen de cacaoboon van in de kweektuin, langs de cacaovelden tot de uiteindelijke verwerking in de strafste zuivere cacaopasta die we ooit geproefd hebben. Geweldig om te zien hoe fier de boeren zijn om hun werk te kunnen tonen.

Meer info: bert.wallyn [at] vredeseilanden.be

Vredeseilanden programma's

We gaan voor duurzame, gecertificeerde cacao in samenwerking met Mars