Info

Goesting?

Goesting?

Sorry, voorlopig zijn er geen nieuwe open edities gepland van de Benin Classic. Indien er een nieuwe editie komt, zal de informatie op deze website komen. Je kan ook altijd Dries contacteren (dries.aelter [at] vredeseilanden.be)

Info

  • Voor wie? Voor de sportieve mountainbiker op zoek naar het mountainbikeavontuur met een extra uitdaging.
  • Deelnamekosten: Ongeveer €1500 (vliegticket, transport fietsen, overnachtingen, maaltijden, begeleiding, verzekering,…) - De correcte prijs is afhankelijk van de vliegtuigtickets.

Met de Vredeseilanden Classic in Benin fiets je naar de boeren waarvoor je geld inzamelde.

Eenmaal ingeschreven nodigen wij jullie graag uit op enkele Meet and Greets:
kennismaking met groep en Vredeseilanden, MTB Oefendag (technieken op de fiets zoals stuurvaardigheid, afstellen van de fiets, pech onderweg) en praktische info.

Wij kijken er alvast naar uit om samen met jou Benin te ontdekken op de mountainbike.

Jouw engagement

Elke deelnemer betaalt zelf zijn reis en engageert zich om 3.000 euro in te zamelen voor Vredeseilanden.

3.000 euro, dat lijkt een fors bedrag én dat is het ook, maar tientallen bikers uit vorige edities bewezen dat ze dit bedrag én zelfs meer haalden eens ze hun netwerken in beweging hadden gebracht. De meer dan 200 bikers uit vorige edities haalden gemiddeld meer dan 3500 euro per persoon op. We delen de beste fondsenwervende ideeën met de deelnemers en coachen jullie om van de fondsenwerving een feest te maken.
Het in te zamelen bedrag moet niet onmiddellijk bij inschrijving gestort worden, je krijgt hiervoor de tijd tot aan de start van het evenement.

Het parcours

In cijfers!

Aantal kilometers 370 - aantal hoogtemeters 2200 - aantal fietsdagen 6

Wat maakt deze tocht zo uniek?

De tocht gaat door kleine Beninse dorpen, langs de programma’s van Vredeseilanden en eindigt op de magische ‘Route des Pêches’. Het gevoel om hier te fietsen is onbeschrijflijk. Dit land is de bakermat van de voodoo. We komen langs resten van oude Afrikaanse koninkrijken en worden geconfronteerd met het verscheurende verhaal van de eeuwenlange slavenhandel.

Grootste uitdaging?

De eerste fietsdag rijden we niet veel kilometers maar maken we na een korte nacht, een lange busrit en een ontmoeting met de rijstboeren kennis met de immense hitte. Op de twee langste etappes schuilen we enkele uren onder een boom om de middagwarmte voorbij te laten gaan. Voor de tocht in Benin moet je over een goede basisconditie beschikken, maar moet je technisch niet de beste fietser zijn. De hitte is en blijft je grootste tegenstander.

Vredeseilanden in Benin:

Het rijstprogramma In het heuvelachtige Benin ondersteunen we rijstboeren om hun productie te verhogen en de verwerking te verbeteren. De verwerking is een taak voor de vrouwen: zij stomen de rijst voor en kunnen zo een meerprijs halen op de markt. Op een hoger niveau begeleiden we de regionale boerenorganisatie ROPPA die lobbyt bij de West-Afrikaanse Unie voor een beter beleid in de rijstsector.

Meer info: dries.aelter [at] vredeseilanden.be