Aanpak fondsenwerving

"Woah, zoveel centjes inzamelen, hoe doe je dat?!"

Dat is de vraag die heel veel mensen zich stellen. Maar no worries: zoals elke uitdaging begint ook fondsenwerving met .. een goed plan. Volg deze stappen en je zal merken dat fondsenwerven verdacht vlot kan gaan!

1. Maak een actiepagina aan

1. Maak een actiepagina aan

Alles begint bij je actiepagina: een platform waarop je tekst en uitleg geeft bij je avontuur en waarop mensen je heel eenvoudig kunnen steunen met een gift.

  • Surf naar https://acties.rikolto.be en start een nieuwe actie. Kies de juiste categorie en gepaste naam voor je actie

  • Je krijgt een bevestigingsmail met de unieke link van je actiepagina. Deze link kan je doorsturen naar je netwerk. Je krijgt ook een beheerderslink om de pagina verder te personaliseren met foto's en jouw persoonlijke boodschap

  • Mensen kunnen vanaf nu jouw actie steunen door een online gift te doen. Betalen kan heel eenvoudig met bancontact, mastercard, visa of old-school overschrijving.

Maak hier je actiepagina aan
2. Spreek je netwerk aan met je actiepagina

2. Spreek je netwerk aan met je actiepagina

Je gaat fietsen en je doet dat niet voor jezelf, maar voor een hoger doel. Tijd om je plannen wereldkundig te maken en de mensen in je omgeving te stimuleren om je te steunen!

Een welgemikte aanpak zal ervoor zorgen dat je een beter resultaat boekt. De strategie├źn en de suggesties van hieronder zullen je al een heel eind brengen

Download hier een voorbeeldmail

Aanpak: werk van binnen naar buiten

Het principe van het laagst hangend fruit. Begin bij je directe omgeving. Zij zullen het snelst geneigd zijn om je te steunen. Het opgebouwde momentum stimuleert je bredere netwerk om te steunen!